Duurzame verpakkingen

Onze kunststof verpakkingen mogen niet tot last zijn van het milieu. Daarom gebruiken wij onder andere Ingeo™ polymeren. Dat is een natuurlijke vorm van plastic en bestaat uit de biopolymeer van NatureWorks. De verpakkingen worden door de natuur afgebroken.

Een rooskleuriger toekomst in een mooie, nette verpakking
Wij streven ernaar natuurlijke bronnen in stand te houden en onze impact op het milieu tot het uiterste te beperken. Voges implementeert op actieve wijze maatregelen om de efficiency te verhogen, energie- en waterbronnen in stand te houden, de luchtkwaliteit te verbeteren en minder afval te produceren. Reductie en recycling van plastic afval maken integraal deel uit van onze strategie om innovatie en waarde te realiseren. In 2003 heeft Voges een compleet assortiment verpakkingen geïntroduceerd, vervaardigd met Ingeo™ biopolymeren, ‘s werelds eerste en enige performance plastic afkomstig uit jaarlijks hernieuwbare bronnen. De technologie maakt voor het basismateriaal gebruik van grondstoffen zoals maïs in plaats van aardolie. Anders gezegd: schaarse hulpbronnen worden door onuitputtelijke bronnen vervangen. Ingeo™ is geschikt voor alle wegwerpsystemen en is bovendien composteerbaar. Het is afkomstig uit de aarde en wordt daarin ook weer opgenomen.

Een vacuümgevormde beker wordt in circa 35 dagen tot poedervormige fragmenten afgebroken in een goed opgezette aërobe bedrijfscomposteerinstallatie, bij een gemiddelde temperatuur van 60 graden Celsius. Nadat de PLA-fragmenten zijn afgebroken, hydrolyseren zij verder in melkzuur en worden door de aanwezige microben snel omgezet in CO2 en H2O.

Ontwerpen die zich onderscheiden
Voges houdt zich al in de ontwerpfase bezig met het recyclingvraagstuk, door compacte en efficiënte producten te creëren die bij de vervaardiging minder materiaal nodig hebben. Kleinere, dunnere, lichtere producten: we doen meer met minder materiaal. Ons assortiment blisterverpakkingen wordt op dit moment al uit 100% gerecyclede petflessen vervaardigd.

Voges heeft zich ten doel gesteld om te zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden en fabricageprocessen die ecologisch verantwoord zijn. Wij willen operationeel uitblinken en reductie van ons eigen productieafval is daar een onderdeel van. Ons productieafval en onze bijproducten worden dan ook actief gerecycled. Dankzij efficiënt ontwerpen en het gebruik van zeer goed recyclebare materialen heeft Voges het afvalmateriaal aan het einde van de levensduur van het product maximaal weten te reduceren. De materialen die we wel gebruiken - gerecyclede PET, PVC, PP, PLA en PS - zijn waardevol voor recyclers.